Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Παμβώτιδας : Κάθε πέρσι και... καλύτερα!


Κριτική στη δημοτική αρχή για το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο για το 2009, ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Κρανάς με το ακόλουθο δελτίο τύπου που εξέδωσε:
«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο τόπος μας πισωγυρίζει παρά τις ¨φιλότιμες¨ προσπάθειες που διατείνεται ότι κάνει η δημ. Αρχή πάνω στα οξυμμένα προβλήματα.
Τα τρένα περνούν και η Δημ. Αρχή με κορυφαίο τον κ. Πήχα συνεχίζει -από συνήθεια άραγε;- να τα χαιρετάει.
Πώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη δίχρονη πορεία της και πόσο άραγε υπερήφανη αισθάνεται, όταν ψηφίζει το τρίτο Τεχνικό Πρόγραμμα με κανένα νέο έργο ενταγμένο σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, με ημιτελή ακόμη τα έργα που παρέλαβε το 2006, με προσωρινή και όχι οριστική ένταξη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το μεγάλο έργο της ύδρευσης του Δήμου, που όπως ξέρετε τη μελέτη με διασφαλισμένους τους πόρους ( από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και τα έσοδα από αποζημίωση ύψους 4 εκ. ευρώ) την παραδώσαμε το 2006, με τη μοναδική πρωτοτυπία να ακυρώνει και να μην εμφανίζει ως μεταφερόμενα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2009 τα έργα που ψήφισε και δεν ξεκίνησε το 2008, με έργα πελατειακού χαρακτήρα, ασύνδετα και εκτός του προεκλογικού της προγράμματος και τέλος με συνολικό προϋπολογισμό έργων (2.725.990€) μικρότερο των προηγούμενων τεχνικών προγραμμάτων.
Η δικαιολογία ότι δεν έχουμε λεφτά δεν πείθει πλέον κανένα. Ίσως κάτι άλλο δεν έχει…, αφού οι δημότες βλέπουν την εγγενή ανικανότητα της Δημ. Αρχής, που δεν μπορεί να ολοκληρώσει τα έργα που παρέλαβε σε εξέλιξη, δεν εκτελεί αυτά στα πλαίσια των εγκεκριμένων μελετών, αδυνατεί να εντάξει έργα στα ευρωπαϊκά προγράμματα, αδυνατεί να απορροφήσει το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και το χειρότερο δεν εντάσσει έργα για το ποσό της αποζημίωσης ύψους 2.200.000 € που εισέπραξε τον Αύγουστο από την απαλλοτρίωση Βασιλικής – Δροσοχωρίου.
Βέβαια, έργο έχει να επιδείξει, όπως την προώθηση των ΣΔΙΤ στα σχολεία, την ψήφιση να μη λειτουργήσει το ΚΔΑΠ, το κλείσιμο του γραφείου της αντιπολίτευσης, την τοποθέτηση στύλων φωτισμού σε φίλους της, την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, την εκτέλεση έργων και μάλιστα ενταγμένων στο Γ΄. Κ.Π.Σ. εκτός των εγκεκριμένων μελετών, τη διαγραφή τελών ύδρευσης, την παραχώρηση χώρου χωρίς να κατέχει την κυριότητα για την κατασκευή γηπέδου, την εξαγγελία για μελλοντική αύξηση των αιθουσών του δημ. Σχολείου Κουτσελιού–βλέπετε κουράστηκε να κατασκευάσει αυτό που παρέλαβε-την καταστροφή του γηπέδου Κουτσελιού, τις αναθέσεις χωρίς εργολαβικά και αποφάσεις, την απαξίωση της νεολαίας του Δήμου, την εξαγγελία για περιβαλλοντικό πάρκο και καθαρό περιβάλλον και το χειρότερο την απόρριψη της συνεργασίας με την ελάσσονα αντιπολίτευση!, λες και η αντιπολίτευση έπαψε να μάχεται για το καλό του τόπου.
Πολλοί, ισχυρίζονται ότι η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα στον κόσμο, όμως στην περίπτωση της Δημ. Αρχής του Δήμου Παμβώτιδας οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και με την ολοκλήρωση της διετίας είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ισχύει το ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα».

1 σχόλιο: