Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Δήμος Παμβώτιδας: Δεν είναι ότι δεν μπορεί να δει τη λύση, δεν μπορεί καν να δει το πρόβλημα.
Περνάμε μια περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες και λογικό είναι ο κόσμος να ζη-τάει αυξημένες ποσότητες νερού. Δυστυχώς , το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει με-τατραπεί σε πεδίο διαμάχης μεταξύ ΣΥΔΚΛΙ και Δημάρχων . Το Δ.Δ. Κουτσελιού του Δήμου Παμβώτιδας , όλο τον Ιούλιο και μέχρι σήμερα κάθε απόγευμα δεν έχει νερό και ειλικρινά είναι να διερωτάται κανείς: η Δημ. Αρχή δεν μπορεί να κά-νει τίποτε , ούτε και το αυτονόητο, δηλαδή να κάνει σωστή διαχείριση του υπάρ-χοντος νερού , να εφαρμόσει τον Κανονισμό ύδρευσης, όπου προτεραιότητα στην ύδρευση έχουν οι άνθρωποι, ή τέλος, να ελέγξει τις μεγάλες καταναλώσεις νερού που πάνε για άλλες χρήσεις; Ο Δήμαρχος που ¨λούζεται¨ στα Γιάννενα, ειλι-κρινά πιστεύει ότι με το να μεταθέτει όλες τις ευθύνες στο ΣΥΔΚΛΙ μπορεί να ξεγε-λάει τους δημότες και να καλύπτει την δικιά του ανικανότητα για σωστή και δί-καιη διαχείριση του υπάρχοντος στις δεξαμενές νερού;
Τρία χρόνια ο Δήμαρχος υπόσχεται τη λύση στο επόμενο έτος και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά δεν μπορεί ούτε καν να δει και το πρό-βλημα.
Το χειρότερο είναι ότι ενώ τα προβλήματα ζητούν τις λύσεις στο Δήμο Παμβώτι-δας , η Δημ. Αρχή προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα των άλλων Δήμων, όπως για παράδειγμα, τον κόμβο στην Μπαλντούμα και τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Εγνατία. Του υπενθυμίζουμε, μια και του χρόνου δεν χρειάζεται να μας υπο-σχεθεί λύσεις , αφού έχουμε εκλογές και τη λύση θα την δώσει ο κυρίαρχος λα-ός, να λειτουργήσει και να προωθήσει τα έργα που παρέλαβε, ήτοι:
Πρώτον, να εντάξει τη σύνδεση του κόμβου Κουτσελιού με τη Γεννηματά στο ΕΣΠΑ, , να κάμει ασφαλή την Παρεγνατία στις διασταυρώσεις και να εντάξει στην εργο-λαβία της βελτίωσης του δρόμου προς τα Κατσαναχώρια , προϋπολογισμού 9.500.000 € , και τα τμήματα της 2ης και 3ης επαρχιακής οδού από το Κατσικά μέχρι το Κουτσελιό.
Δεύτερον , να λειτουργήσει άμεσα το Αποχετευτικό δίκτυο στο Κατσικά που ως προηγούμενη δημ. αρχή κάμαμε, γιατί ο κόσμος , δικαιολογημένα θα έλεγα , προχωράει σε παράνομες συνδέσεις, με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος της οδού Εθνικής αντιστάσεως όπου περνάει ο Κεντρικός αγωγός να βρωμάει.
Τρίτον, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Θέλει ή όχι το Οικολογικό Πάρκο και στην πε-ριοχή του Κατσικά, αφού αποτελεί αντίφαση το ότι από τη μια μεριά δε δια-μαρτύρεται στον Φορέα της Λίμνης , στο Δ.Σ. του οποίου είναι μέλος αλλά και στο ΠΕΧΩ και από την άλλη αρνείται τη συμμετοχή του σε μια προκαταρκτική μελέτη που συμφώνησε ως μέλος του Δ.Σ. του Φορέα. Θα μου πείτε, την ίδια αντίφα-ση δεν επέδειξε και για τον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, που προεκλογικά τον απαρνιόταν και μετεκλογικά φωτογραφιζόταν .
Κλείνοντας τον καλούμε να προχωρήσει το γήπεδο Κουτσελιού και τα έργα της ύδρευσης, μολονότι την έτοιμη από εμάς μελέτη, με εξασφαλισμένη τη χρηματο-δότηση, θυμήθηκε να την παραλάβει με καθυστέρηση ενός έτους περίπου και να του πούμε ότι δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνήσουμε απόλυτα με την αξιομνημόνευτη δημόσια δήλωσή του που έκαμε σε τοπικό κανάλι ,¨ ότι στο Δήμο Παμβώτιδας ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα , κάθε εφέτος και χειρότερα¨. Μόνο που αυτό συμβαίνει στην δική του αποτυχημένη θητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου