Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Από επιζήμια μετεξελίσσεται σε επικίνδυνη η Δημ. Αρχή του Δήμου Παμβώτιδας!
Ο λόγος ; η λήψη δανείου ποσού 950.000€ που πήρε για την αποπληρωμή των έργων που παρέλαβε στο υπό επέκταση σχέδιο του Κατσικά και για τις αποζημιώσεις των επικείμενων.
Χρεώνει, λοιπόν με τοκοχρεολύσια για 15 χρόνια όλους ανεξαιρέτως τους δημότες , τα οποία πληρώνονται αποκλειστικά από την εισφορά σε χρήμα , την οποία αδυνατεί, , λόγω ανικανότητας και μικροπολιτικάντικης λειτουργίας της , για τρίτη χρονιά αδυνατεί να βεβαιώσει σε βάρος των οικοπεδούχων.
Προσέφυγε , λοιπόν , στον παράλογο και παράνομο , θα έλεγα, δανεισμό με μια διαδικασία που καθιστά απολογούμενους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ψήφισαν και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτιθεμένους τους εισηγητές κ.κ. Μπούτση και Πήχα.
Διερωτάται λοιπόν ο πολίτης και ερωτάται η Δημ. Αρχή και οι εισηγητές της,
1. ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, όταν το χρηματικό υπόλοιπο σε μετρητά στις 30/6/2009 ανέρχεται σε 3.948.517,14 € και το ποσό από την αποζημίωση ύψος 2,2 εκ. ευρώ καλύπτει εξ ολοκλήρου το δήθεν χρέος ύψους 820.147€, που ανακριβώς ισχυρίζεται ότι παρέλαβε; Ας σημειωθεί ότι τα έργα που εκτελέσαμε ως πρώην Δημ. Αρχή στο σχέδιο πληρώθηκαν κανονικά από την εισφορά σε χρήμα.
2. Πως δικαιολογείται στη συνεδρίαση της 26 Ιουνίου 2009 ο Αντ/ρχος κ. Ι. Μπούτσης να ζητάει την ψήφιση, κάτι που δεν έγινε λόγω της σθεναρής αντίστασής μας, της εισήγησής για λήψη δανείου με τελικό επιτόκιο 6,62% και με μια μόνο προσφορά και στην επαναφορά του θέματος στη συνεδρίαση της 13 Αυγούστου (!) να να προτείνει ως εισηγητής πλέον ο κ. Πήχας τη λήψη δανείου μετελικό επιτόκιο 4,3% έναντι 6,62% , εξασφαλίζοντας και την απόφαση κατακαλόκαιρα με την ψήφο του Προέδρου; και
3. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΙΟΤΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ του 2,32% , που θα φόρτωνε στις πλάτες των δημοτών και που αντιστοιχεί σε 218.540,24 € , αν στη φορτική πίεση του Δημάρχου υπεψήφιζε την εισήγηση το Δημ. Συμβούλιο;
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισηγητής κ. Πήχας ζήτησε την ψήφιση της σύναψης του δανείου από το σώμα ,χωρίς να τηρήσει τις οριζόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες , αφού η ανακοίνωση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος λήψης δανείου, κατά παράβαση της από 27/7/09 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου ,δε δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, παρότι ψευδώς ανέφερε στην εισήγησή του ότι δημοσιεύθηκε και ό,τι η απόφαση πέρασε με την ψήφο του Προέδρου.
Κλείνοντας , μια και σε λίγο καιρό μπαίνουμε στο προεκλογικό έτος καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν, για να προλάβουμε τη διάλυση του Δήμου και την κατασπατάληση των χρημάτων σε ρουσφετολογικά μικροέργα, με απευθείας αναθέσεις.
Του υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται απορρίπτει λειτουργίες πολιτικάντηδων που σκέφτονταν για τις επόμενες εκλογές και αναπολούν τους πραγματικούς πολιτικούς που σκέφτονται τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς, από την κοινωνική αυτή απαίτηση η παρούσα Δημ. Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο.
Πατήστε εδώ :http://
www.youtube.com/watch?v=lm8YX1nqhDg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου