Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Δήμος Παμβώτιδας: Αντί νερού , εισπράττουμε ύβρεις, αυταρχισμό και αναισθησία.
Δημοσιοποιούμε την αυταρχική συμπεριφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Θ. Μά-ντζιου, μια και ο Δήμαρχος ¨λούζεται¨ στα Γιάννενα και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με την έλλειψη νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.
Κάθε απόγευμα δεν έχουν νερό τμήματα του Δ.Δ. Κουτσελιού και στις δικαιολογημέ-νες διαμαρτυρίες των κατοίκων που μεταφέραμε , ως είχαμε υποχρέωση, ο αρμόδιος αντι-δήμαρχος με ύβρεις και εξουσιαστική συμπεριφορά μας απάντησε: ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί ο ΣΥΔΚΛΙ δε στέλλει τις απαιτούμενες ποσότητες νερού.
Του διαφεύγει, βέβαια ότι τα τέλη ύδρευσης τα εισπράττει ο Δήμος Παμβώτιδας και επομένως κάθε παράλειψη του ΣΥΔΚΛΙ οφείλει η Δημ. Αρχή να την αναδεικνύει , να την θεραπεύει ή και να την καταγγέλλει.
Λησμόνησε τις δηλώσεις του Δημάρχου του, ο οποίος προεκλογικά μας έλεγε ότι με την ανάληψη της Δημ. Αρχής θα λύσει άμεσα το πρόβλημα της ύδρευσης . Ακολούθως, την ίδια δήλωση έκανε και κάθε επόμενο έτος, όπως και εφέτος μας δήλωσε ότι όλα θα λυθούν του χρόνου. Του υπενθυμίζουμε ότι του χρόνου του 2010 δεν χρειάζεται να μας τα ξαναπεί αφού θα μιλήσουν οι δημότες μια και είναι έτος εκλογών.
Ειλικρινά, διερωτάται κανείς: η Δημ. Αρχή, μια και ο ΣΥΔΚΛΙ δε στέλνει νερό, δεν μπο-ρεί να κάνει τίποτα , ούτε και το αυτονόητο, δηλαδή να κάνει σωστή διαχείριση του υπάρ-χοντος νερού , να εφαρμόσει τον Κανονισμό ύδρευσης, όπου προτεραιότητα στην ύδρευση έχουν οι άνθρωποι, ή τέλος, να ελέγξει τις μεγάλες καταναλώσεις νερού που πάνε για άλ-λες χρήσεις;
Εάν , πράγματι , είναι ανίκανη , οφείλει να παραιτηθεί διαφορετικά ας συμπεριφέρεται τουλάχιστον κόσμια.
Επειδή, όμως δεν υπάρχει καμία ευαισθησία και μπορεί να αντιτείνει ότι και επί των ημε-ρών μας τα ίδια προβλήματα υπήρχαν, την ενημερώνουμε για το έργο μας: Με την ενί-σχυση του δικτύου που κάναμε, το Κουτσελιό τα έτη 2005 /2006 δεν είχε κανένα πρόβλη-μα, ή μάλλον δεν είχε αυτά τα προβλήματα, κανένα πρόβλημα δεν είχε ούτε το Κατσικά, με εξαίρεση το γνωστό πρόβλημα όσων υδρεύονταν απ΄ ευθείας από τον αγωγό του ΣΥΔΚΛΙ ( θέση Δραγατσούρα) για το οποίο δρομολογήσαμε τη λύση του. Κανένα πρόβλημα δεν είχαν ούτε τα Δ.Δ. Δροσοχωρίου και Καστρίτσας με τα έργα που κάναμε ( νέα γεώτρη-ση, μεταφορά νερού από Βασιλική κλπ) ,
Πέραν όμως των προσωρινών λύσεων ολοκληρώσαμε τη μελέτη ύδρευσης για όλο το Δήμο, την οποία η Δημ Αρχή την ανακάλυψε θεωρημένη από τη ΤΥΔΚ μετά από καθυστέ-ρηση ενός χρόνου (!) , με διασφαλισμένες τις πιστώσεις από το ΘΗΣΕΑΣ και την απαλλο-τρίωση και με έτοιμες τις δύο γεωτρήσεις στις Λογγάδες . Παρόλα αυτά, έσπασε το έργο σε δύο φάσεις και ενώ βρισκόμαστε στην τρίτη χρονιά ,ακόμη δεν έχει αναδειχθεί ο εργολά-βος. Τέλος, κανένα πρόβλημα δεν έλυσε με τις απ΄ ευθείας αναθέσεις που έκανε σε γε-ωτρήσεις, αφού μέχρι σήμερα κανένα κυβικό δεν πρόσθεσε στο δίκτυο και το χειρότερο, έθεσε και σε αμφισβήτηση την ποιότητα του νερού . Απτή απόδειξη αποτελούν τα πρό-σφατα γεγονότα του ακατάλληλου νερού σε Πλατανιά και Κουτσελιού. Στο Κουτσελιό μάλι-στα το νερό είχε την οσμή κρεολύνης και προχθές ήταν θολό και ακατάλληλο ακόμα και για πλύση.
Δεν περιμένουνε πλέον λύσεις, τουλάχιστον ας συμπεριφερθούν με ευγένεια, αφού η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτε και πολλά κερδίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου