Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

¨ Αγρόν ηγόρασε¨ η Δημ. Αρχή
Από διαπιστώσεις και λόγια χορτάσαμε στο Δήμο Παμβώτιδος , από λύσεις όμως , πάσχουμε.
Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ανέδειξαν το μεγάλο έλλειμμα της Δημ. Αρχής να δρομολογήσει έγκαιρα λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της αποστράγγισης και αποχέτευσης των νερών του κάμπου και γενικότερα των περιοχών που βρίσκονται ένθεν και ένθεν της Εγνατίας Οδού.
Ο Δήμαρχος, ως μαθητευόμενος ρεπόρτερ μας περιέγραψε τη βροχόπτωση, κ α ι κατά τα ειωθότα επέρριψε ευθύνες σε όλους τους άλλους , πλην του εαυτού του.
Το ερώτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι : Τι έκαμε η Δημ. Αρχή για να προλάβει τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα που είναι απόρροια της έλλειψης μιας σοβαρής αρχικά μελέτης αποστράγγισης – αποχέτευσης της περιοχής από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός και της κατασκευής στη συνέχεια των απαιτούμενων έργων;
Η μετακύλιση πάντως των ευθυνών σε άλλους , κάτι που και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν απέφυγε ,δεν λύνει το πρόβλημα.
Ήδη, ένα μεγάλο τμήμα του αριστερού παράπλευρου δικτύου της Εγνατίας που βρίσκεται στον κάμπο έχει βυθιστεί και πτηνοτροφικές μονάδες , σταβλικές εγκαταστάσεις και γεωργικές δραστηριότητες έχουν υποστεί ζημίες.
Από την υπεύθυνη θέση της αντιπολίτευσης πολλές φορές στο Δημ. Συμβούλιο επισημάναμε τα προβλήματα που προστέθηκαν με την κατασκευή της Εγνατίας, πλην όμως η Δημ. Αρχή ¨Αγρόν ηγόρασε¨ . Χαρακτήριζε μάλιστα τις επισημάνσεις μας και συνάμα διαπιστώσεις , αστήρικτες και αντιπολιτευτικές.
Την καλούμε λοιπόν αφού φροντίσει για τον καθαρισμό της τάφρου, που ως γνωστόν δεν αποτελεί ριζική λύση αλλά λύση εκτόνωσης του προβλήματος να ζητήσει άμεσα την ολοκλήρωση της μελέτης αποστράγγισης και αποχέτευσης της περιοχής από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός, και την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, διαφορετικά της στέλλουμε ένα μήνυμα, ότι ο κόσμος τρία χρόνια τώρα χόρτασε από καλούς και χαρούμενους Σαμαρείτες , λύσεις όμως στα προβλήματα δε βλέπει , εκτός και αν αφήνει τις θαυματουργικές λύσεις για το τελευταίο, προεκλογικό χρόνο της αποτυχημένης θητείας της.

Ένα δεύτερο θέμα είναι , ότι θεωρούμε πολύ σημαντική την παρέμβαση της Νομ. Αυτοδ/σης για τη βελτίωση του τμήματος του επαρχιακού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από την διασταύρωση της οδού Καστρίτσας – Βασιλικής προς Δροσοχώρι, προϋπολογισμού 300.000 € . Όμως , η παρέμβαση αυτή, για να είναι ολοκληρωμένη, θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και το τμήμα της επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση στο Κατσικά, όπου εκεί ο δρόμος είναι στενός με πολύ περισσότερη κυκλοφορία και σε υψηλό βαθμό επικίνδυνος.
Το λεκανοπέδιο, με τις μεγάλες ανάγκες, νομίζω ότι δικαιούται μια καλύτερη αντιμετώπιση σε επίπεδο οδικού δικτύου , αν μη τι άλλο τουλάχιστον ανταγωνιστικό του οδικού δικτύου της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου.
Κλείνοντας, ειλικρινά μας ανησυχεί η στασιμότητα των τριών τελευταίων ετών σε έργα του οδικού δικτύου και ζητούμε να πληροφορηθούμε τους λόγους και μας προβληματίζει , με τέτοια φαινόμενα , η ωφελιμότητα του μεγάλου έργου της άρδευσης του κάμπου καθώς και η ασφαλής λειτουργία του τμήματος του δρόμου που πνίγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου