Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης

Δημοσιεύουμε το κείμενο ανεξαρτητοποίησης της κ. Μαρίνας Βλάχου από την παράταξη του Δημάρχου κ. Πήχα.
Αγαπητέ Δήμαρχε, πρώην συνάδελφοι. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το παραταξιακό διαζύγιο . Άλλωστε σου τόχα πει δήμαρχε όταν θα έρθει εκεινη η ωρα θα φύγω μόνη μου δεν μπορείς να με διαγράψεις εσύ γιατί θα πρέπει να διαγράψεις άλλους πέντε -έξι. Δεν νομίζω πως μου μένει και πολύ αξιοπρέπεια ακόμη μετά από αυτά που γιναν στον διαπαραταξιακό χώρο το τελευταίο τρίμηνο Ελπίζω να προλάβω τη διαφθορά η φθορά επήλθε. Δεν μπορώ να μενω άλλο σε μια παραταξη που στελεχώνετε από ανθρώπους που δεν σέβονται το 60% του πληθυσμού του Δήμου και το 30% του ψηφοδελτίου τους δεν μορεί και δεν πρέπει το 27% του πληθυσμού του Δήμου μας να λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων.
Δεν μπορώ να μενω σε ένα χωριό που την πρώτη θέση έχουν άνθρωποι που έπραξαν σκόπιμα και άπρεπα εναντίον της παραταξης και για όσα έκαναν μέσα σε σαρανταοκτώ ώρες ορκίστηκαν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ άλλωστε την αποψη μου την γνωρίζετε από την τελευταία τοποθέτηση και παρουσία στην παράταξη στα τέλη Δεκεμβρίου 2008 για όσους δεν έχουν καλή μνήμη έχουν τηρηθει πρακτικά. Δεν μπορώ και δεν ειμε υποχρεωμένη να ακουω άλλο ανθρώπους της παραταξης να μιλουν για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρις να ξερουν τι σημαίνει. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φιλε Βασίλη Βικα είναι μια λεξη παραξηγημένη και δεν είνε αυτό που νομίζεις να υπακούς στην εσφαλμένη αποψη των πεντε στους δεκα συν ενα ή να κρυβεσε πισω από αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μάθε να ξέρεις και να σέβεσε αρχίζει εκει που τελειώνει η ελευθερία σου και αρχίζει η δικιά μου η εκει που τελειώνει η δικιά μου και αρχίζει η δικιά σου και έτσι απλά πληροφοριακά για να μαθαίνεις κιολας η μεγαλύτερη γιορτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είνε οι εκλογες.
Δεν μπορώ ή δεν θελω να συμβιβαστώ με τη σκέψη μου πως το 2009 συνδημότες μας κουβαλάνε ακομη το αλευρι για να φτιαξουν ψωμι με το μουλαρι και το νερό με τη βαρέλα και άλλοι με δανεικα και αγύριστα ονειρεύονται άφθονο και ποιοτικό νερό.
Δεν μπορεί το 2009 να υπάρχουν στοιχειώδες ελλειψεις στο χωρο που θα στεγασει το μελοντικό ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ της ΓΟΡΙΤΣΑΣ όπως (π.χ.τουαλετα) ξέρει κανείς να μου απαντήσει γιατί ο αρμόδιος Αντιδημαρχος όταν τον ρώτηξα δεν ήξερε.
Δεν μπορεί το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της ΚΡΑΨΗΣ που μόρφωσε και μεγάλωσε επιστήμονες στα σπλάχνα του ( ο μισός πολιτισμός μας είνε) να καταρέει μέρα με τη μέρα και οι υπερβάσεις των έργων να έρχοντε κάθε τόσο προς ψήφηση.
Ας βοηθήσουμε επιτέλους στο Δροσοχώρι να μη βουλιάξουν τα εξήντα σπίτια και ας είσαστε ποιό γενναιόδωροι ως προς τις απαλωτριώσεις ,δικαιούντε και αυτοί εκει πέρα Δροσοχωρι και Βασιλική αν όχι το 40% τουλάχιστον αυτό που τους πρέπει όπως σωστά κατανεμήθηκε και η πίστωση παλαιότερα στο Διαμέρισμα τις Κατσικάς από δικές της κοινοτικές εκτάσεις.
Δεν ανοίκω σε κανένα πολτικό χώρο ούτε και στον Πτηνοτροφικό Συνετερισμό αυτό για να φύγει η αμφιβολία μερικών δύσπιστων .Αυτά τα δυο μαζί κάνουν ζημιά στον τόπο μας.
Σαν γνήσιο παιδί της τοπικής αυτοδοιηκησης μετα από αυτά που βίωσα τα τελευταία δυο χρόνια στο χωρο της παραταξης δεν επιτρέπουν αλλο πια στον ευατό μου να συνεχίζει να είνε μαρτυρας στον εξευτελισμό όλων των ιδεών των αξιών είτε αυτές λέγοντε ¨ΝΟΜΟΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ κλπ
Δεν πρέπει να προδώσω ποτέ τους ανθρώπους εκείνους που με στήρηξαν και συνεχίζουν να μου σφιγγουν καθημερινά το χερι χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον απλά γιατί πίστεψαν πως ίσως και να μπορώ να βοηθήσω τον άμοιρο αυτό τόπο.
Συνεχίζω να είμε ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και να ψηφίζω κατά συνήδηση εως και 31/12/2010 και αν το επιθυμούν και εκείνοι και την επομένη τετραετία.
Βλάχου Μαρίνα.
Υ/Γ Η παρούσα δήλωση ανεξαρτητοποίησης αναγνώσθηκε δημόσια στο δημ. συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου