Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Δήμος Παμβώτιδας: Έκλεισε τις συμφωνίες , δεν έκλεισε τους λογα-ριασμούς…

Ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη είχαμε επικρίνει πέρυσι τον Δήμαρχο για τον παράτυπο και παράνομο τρόπο κλεισίματος των συμφωνιών για τις εκδηλώσεις του Αράχθου.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Επιχ/ση Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Παμβώτιδας ανέλαβε την οργάνωση μια εβδομάδα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και ουδεμία συμμετοχή είχε στο κλείσιμο των συμφωνιών, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε κατά τη συζήτηση στο δημ. Συμβούλιο (πρακτικά 6/6 & 9/7/2008 )

Δυστυχώς , για τις παραπάνω καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (23/2) επαληθευτήκαμε πλήρως , αφού από την Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας Συγχώνευσης των Δημοτικών Επιχ/σεων σε Κοινωφελή Επιχ/ση του Δήμου , στη σελίδα 28 , αναγράφονται για τις εκδηλώσεις του Αράχθου έξοδα 184.540,72€ και έσοδα 36.400,18 € ήτοι ζημία 148.140,54€

Το παράδοξο όμως είναι ότι προηγούμενα ο αρμόδιος αντ/ρχος κ. Μπούτσης και μέλος του Δ.Σ. της δημ. επιχ/σης μας παρέδωσε την αναζητούμενη από τον Ιούλιο απολογιστική κατάσταση των εκδηλώσεων με έξοδα 117.714,4 και έσοδα 92.275,30 ήτοι ζημία 25.439,10€.

Μπροστά σε αυτή την εξόφθαλμη α σ υ μ φ ω ν ί α που αναδείχθηκε από μέλη της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος και εισηγητής του θέματος κ. Πήχας, αφού , ως συνήθως, έριξε πρώτα τις ευθύνες στα μέλη του Δ.Σ. της Επιχ/σης , στη συνέχεια μας χαρακτήρισε ψεύτες και ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος με προφανή σκοπό να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς . Η ίδια ασυμφωνία δυστυχώς παρατηρείται και στο προηγούμενο έτος 2007 με αντιδ/ρχο τον κ. Ευστράτιο Βίνη.

Επειδή οι ελεγκτές που άντλησαν τα οικονομικά στοιχεία από τα βιβλία που τηρούν οι επιχ/σεις , αφήνουν ακάλυπτο τόσο τον Δήμαρχο και την παράταξή του, όσο και τη διοίκηση της επιχ/σης, μας αναγκάζουν απέναντι στην αρχή της διαφάνειας και του σεβασμού του δημόσιου χρήματος , να αναζητήσουμε την αλήθεια , εφόσον δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, συνοδευόμενες από τα αποδεικτικά στοιχεία ,στα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα.

Άραγε, επαληθεύεται η αιτιολόγηση της δήλωσης «..ελπίζω να προλάβω τη διαφθορά η φθορά επήλθε» ανεξαρτητοποίησης της Δημ. Συμβούλου κ. Βλάχου από την παράταξη του Δημάρχου;

Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε συμμάχους τόσο τους πολίτες, όσο και τους πολιτικούς φορείς που μάχονται για την επαναφορά και την εμβάθυνση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του δημόσιου και αυτοδιοικητικού τομέα.

Ως παράταξη θα κλείσουμε με την ευχή , η δυσκολία του κλεισίματος των λογαριασμών να μην αποτελέσει & το άλλοθι για κατάργηση της εκδήλωσης ,οπότε το κακό θα είναι διπλό, μια και το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι πολύ σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου