Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δέκα Πηχαία Αμαρτήματα
(Συνέντευξη Τύπου 9/4/2010)

Η Δημ. αρχή κλείνοντας την αποτυχημένη θητεία της αποδεικνύεται ανεπαρκής και τραγικά επιζήμια για το Δήμο Παμβώτιδας, αφού:
1ον. Κατέστησε το Δήμο από πρωταγωνιστή – κομπάρσο των εξελίξεων, μια και καμιά θέση δεν πήρε απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο Ρυθμιστικό - Για παράδειγμα, τον ικανοποιεί, άραγε η κατάταξη του Κουτσελιού και των εκτός Εγνατίας Δ.Δ. , σε γεωργοκτηνοτροφική περιοχή - καθώς
και στο χωροταξικό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για το οποίο δηλώνει ότι ο ίδιος με τα μισά μέλη της παράταξής του προωθεί , ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συνένωση με τους Δήμους Κατσαναχωρίων και Αγίου Δημητρίου.
2ον. Απορρόφησε μόλις το 36,70% από τους πόρους του ΘΗΣΕΑ , αδυνατώντας να προωθήσει τα έργα με κίνδυνο να χαθεί περίπου ένα εκατ. ευρώ.
3ον. Μετέτρεψε τον περιβάλλοντα χώρο του Δήμου σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο , όπου η δυσοσμία καταντά ανυπόφορη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
4ον. Αποδέχθηκε το υψηλό τέλος σύνδεσης των 10 € ανά τετραγωνικό με το αποχετευτικό Κατσικά, υποχωρώντας στην υπερβολική και παράλογη πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών.
5ον. Διέλυσε το Συμβούλιο Νεολαίας και νέκρωσε οικιστικά την Καστρίτσα με τις επιπλέον δεσμεύσεις που έβαλε το 2007 η αρχαιολογία χωρίς καμιά διαμαρτυρία της.,
6ον. Κατασπατάλησε τα χρήματα του Δήμου σε δαπάνες για φιέστες , γιορτές και πανηγύρια , σε αδικαιολόγητες αναθεωρήσεις τιμών και σε δαπάνες για μερεμέτια με απευθείας αναθέσεις έργων , προχωρώντας ακόμη και σε αλόγιστη σύναψη δανείου, χωρίς να μπορεί να επιδείξει κανένα μεγάλο έργο . Πάρτε για παράδειγμα το έργο της ύδρευσης.
7ον. Έθεσε το συμφέρον του δήμου σε δεύτερη μοίρα με τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, με την απώλεια περιουσίας λόγω κτηματολογίου, με την απώλεια των ΣΕΑ, με τη διεκδίκηση κόμβων στην Μπαλντούμα, με τον ενταφιασμό του παραλίμνιου πεζοδρόμου ,του οικολογικού πάρκου και την αδυναμία να κερδίσει το αεροδρόμιο για αθλητική και άλλη αξιοποίηση.
8ον. Ανήγαγε το ρουσφέτι και την τακτοποίηση ¨ ημετέρων¨ σε κανόνα αφού πληρώνει μόνο τα επικείμενα φίλων του, μερικοί των οποίων οφείλουν ακόμα και τις εισφορές σε χρήμα.
9ον. Άφησε στο απυρόβλητο την Ν.Α.Ι η οποία δεν προχώρησε την κατασκευή των σχολείων και των Νηπιαγωγείων που είχαμε ξεκινήσει και , το χειρότερο, δέχθηκε να μη διαπλατυνθούν τα τμήματα των επαρχιακών δρόμων στη διασταύρωση από Κατσικά προς Καστρίτσα και από τη διασταύρωση Μπάφρας – Κουτσελιού έως την είσοδο Κουτσελιού που βρισκόταν σε εκκρεμότητα και τέλος
10ον Με τις άστοχες ενέργειές του , τις ασυνάρτητες δηλώσεις, τις προεκλογικές του σμεύσεις και τις παραλείψεις του σε καθοριστικές στιγμές συνέβαλε στην συνέχιση της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Σήμερα διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα και θα πρέπει να αξιοποιηθούν με σύνεση και προοπτική.
Κλείνοντας δηλώνω ότι σε τυχόν υβριστική - όπως τελευταία συνηθίζει - απάντησή του δε θα ανταπαντήσω γιατί δεν αξίζει , εκτός και αν αποδεχθεί μια δημόσια σε αντιπαράθεση συζήτηση μαζί μου. Η παρήγορη δήλωσή του ότι θα είναι ξανά υποψήφιος μας γέμισε όλους ¨ αισιοδοξία¨. Ας ελπίσουμε ότι ο ¨Καλλικράτης¨ σαν ένα καλό φίλτρο για τους δημότες μας να αποδειχθεί ¨Αναστάσιμος¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου