Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Περιουσία εκατομμυρίων κινδινεύει....
Φτερά, μέχρι σήμερα, έχει κάνει Δημοτική περιουσία 200 στρέμματα - κατά δήλωση της επιστημονικής συνεργάτιδας του Δήμου- από κληροτεμάχιο εκτάσεως 542 στρέμματα. του Δ. Δ. Κατσικά, εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος και της εγκληματικής αμέλειας από την παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Παμβώτιδος.
Ως πρώην Δημοτική Αρχή παραλάβαμε τη διαδικασία της κτηματογράφησης στο στάδιο της Βης ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και διαπιστώσαμε ότι περιουσία του Δήμου δεν είχε καταγραφεί με το κτηματολόγιο.
Βρεθήκαμε έτσι αντιμέτωποι με τις ασφυκτικές προθεσμίες άσκησης ενστάσεων -προσφυγών κατά των αναρτηθέντων στοιχείων της Β' Ανάρτησης και, δουλεύοντας σκληρά, κατορθώσαμε στις 16/2/2003, δηλαδή μέσα σε ενάμιση μήνα από την ανάληψη της Δημαρχίας, να ασκήσουμε πάρα πολλές Ενστάσεις - Προσφυγές ενώπιον της αρμόδιας Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για μη καταγραφή υπέρ του Δήμου των πραγματικών εκτάσεων.
Στις 23/2/2007 περαιώθηκε η κτηματογράφηση και εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη περαίωσης της όλης διαδικασίας της Κτηματογράφησης, με ταυτόχρονη απόρριψη όλων των προσφυγών μας.
Επί τρία χρόνια επανειλημμένα με ερωτήσεις και επερωτήσεις ζητούσαμε, από τη Δημοτική Αρχή ενημέρωση επί του σοβαρού αυτού θέματος και, δυστυχώς, ήταν σαν να μιλούσαμε σε «ώτα μη ακουόντων».
Ύστερα από τα παραπάνω και μπροστά στην αγωνία μας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέσαμε αίτηση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 95 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων) την οποία συνυπέγραψαν εννέα δημοτικοί σύμβουλοι ( απόλυτη πλειοψηφία), δηλαδή τα επτά (7) μέλη της αντιπολίτευσης και δύο (2)μέλη της συμπολίτευσης.
Το θέμα, με εισήγηση της αντιπολίτευσης , συζητήθηκε την 1/2/2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπροστά στις ποινικές της ευθύνες ψήφισε και η συμπολίτευση, καίτοι τρία χρόνια αρνιόταν κάθε συζήτηση για το μεγάλο αυτό θέμα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Πήχας αρχικά ρώτησε τα μέλη της παράταξής του που συνυπέγραψαν το αίτημα αν ανήκουν στην παράταξή του, ενώ στην πορεία ψήφισε την εισήγησή μας, χωρίς να ζητήσει ένα απλό συγνώμη για την αλαζονική, ιδιοκτησιακή και δεσποτική συμπεριφορά του απέναντι σε συνάδελφούς του που υπερασπίστηκαν τη δημόσια περιουσία.
Νέα ήθη βλέπετε, σε μια εποχή που η κοινωνία δίνει μάχη για την διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον και την ανοιχτή διαβούλευση.
Πρόθεσή μας στον αγώνα αυτό δεν είναι ο διασυρμός της Δημοτικής Αρχής αλλά η προστασία της δημόσιας περιουσίας
Να αναφέρουμε, τέλος, ότι με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή υποχρεούται μέχρι 30 Απριλίου 2010 να ασκήσει τις προβλεπόμενες αναγνωριστικές και διεκδικητικές αγωγές.
Ας μην είμαστε αρνητικοί.
Πιθανόν όλα να αρχίσουν να διορθώνονται τους επόμενους τρεις μήνες.
Ας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου