Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Το Δικαστήριο αθώωσε την Παράταξή μας για τα πτηνοτροφεία.

Χθες το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων αθώωσε την παράταξή μας που ήταν κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος , επειδή ανέστειλε την χορήγηση αδειών για την εγκατάσταση νέων πτηνοτροφικών μονάδων στο Δήμο Παμβώτιδας μέχρι την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τριών ειδών δικαστικές αποφάσεις: οι δίκαιες, οι άδικες και οι αξιέπαινες. Η χθεσινή αθωωτική δικαστική απόφαση κατατάσσεται στις δίκαιες και κυρίως στις αξιέπαινες .
Εύχομαι η τοπική εξουσία να την αξιοποιήσει και να την ενσωματώσει στο εκπονούμενο Ρυθμιστικό για να πάψει πλέον η σύγκρουση συμφερόντων στο λεκανοπέδιο ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο.
Ως παράταξη περάσαμε μια δοκιμασία , αλλά με την απόφαση αυτή δεθήκαμε περισσότερο και αυτό γιατί αγωνιστήκαμε για να προκύψει κάτι σημαντικό προς όφελος της κοινωνίας και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι .
Στη Δημ. Αρχή Παμβώτιδας που εξαιτίας της σερνόμαστε στα δικαστήρια της στέλνουμε ένα μήνυμα :
Ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρησή της. Είναι υπόλογη απέναντι στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, υπόλογη στις αρχές της Πράσινης ανάπτυξης και κυρίως υπόλογη στην κοινωνία ,την οποία εξαπάτησε υποσχόμενη προεκλογικά ότι δεν θα δώσει τις άδειες των νέων πτηνοτροφείων και ότι άμεσα θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας κουτσουλιάς
Τίποτε από αυτά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει και η περιοχή κυριολεκτικά βρωμάει. Το μόνο που έκανε ήταν η κατασυκοφάντηση λέγοντας στους συνδημότες μας ότι είμαστε παράνομοι .
Ερωτώ , ύστερα από τη δικαστική απόφαση , ποια Δημ. Αρχή είναι απολογούμενη; Η παρούσα που έδωσε τις άδειες και κατάργησε τις δίκες ; ή εμείς που υπερασπιστήκαμε τα δημόσια αγαθά της υγείας , του περιβάλλοντος , που προωθήσαμε το Γ.Π.Σ. για να προστατέψουμε τους πτηνοτρόφους , που προωθήσαμε την ύδρευση για όλα τα Δ.Δ. ώστε να υπάρξει επάρκεια νερού και για τις μονάδες και που προχωρήσαμε στην χωροθέτηση θέσεων για την κατασκευή καυστήρων νεκρών ζώων;
Κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους , όσους ενεργά μας συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας, όχι γιατί υπερασπίστηκαν εμάς ως άτομα αλλά γιατί υπερασπίστηκαν χωρίς , μεγαλοστομίες και ανέξοδη διατύπωση καλών προθέσεων τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία και το περιβάλλον.
Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ:
Η απόφαση του δικαστηριου
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου