Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Αποκατάσταση της αλήθειας στην Ιστοσελίδα του Δήμου Παμβώτιδας

Στη «διαδικτυακή πύλη» (www.pamvotida.gov.gr) του Δήμου Παμβώτιδας η δημοτική αρχή αναφέρει ως έργο της, το έργο της Καστρίτσας γράφοντας τα εξής: « Το πρώτο βήμα για ανάδειξη του πιο άγνωστου ίσως τμήματος της λίμνης Παμβώτιδος, γίνεται με την εγκατάσταση του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου, που θα αρχίζει από την παραλίμνια περιοχή στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών και θα τελειώνει στην Καστρίτσα διασχίζοντας, ολόκληρο τον Δήμο Παμβώτιδας.
Πρόκειται για ένα δρόμο περιπάτου, πλαισιωμένο με ποδηλατοδρόμους, ξύλινες γέφυρες και οδόστρωμα βραδείας κυκλοφορίας που θα εξυπηρετεί μικρά οχήματα, ενώ όλο το έργο, είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες προστασίας και ανάδειξης του οικοσυστήματος της λίμνης.
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα μπορούν οι επισκέπτες και οι φίλοι της φύσης, να περπατήσουν δίπλα από την λίμνη, να σταθούν σε επιλεγμένα σημεία παρατήρησης του οικοσυστήματος και φυσικά να κατευθυνθούν προς την Καστρίτσα αποφεύγοντας το επιβαρημένο κυκλοφοριακά οδικό δίκτυο της περιοχής. Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, κατασκευάζεται στα όρια του Δήμου Παμβώτιδας, ενώ την προγραμματική σύμβαση, έχουν προσυπογράψει, οι Δήμοι Ιωαννίνων και Ανατολής, καθώς και ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το έργο θα κοστίσει περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί, από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης. Η δημοπράτηση, έγινε τον Μάιο και ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, ξεκινώντας τις προπαρασκευαστικές εργασίες. »

Η οικειοποίηση αυτού του έργου και η διαστρέβλωση της αλήθειας αποκαλύπτει πλήρως την « Γκαιμπελικής» μορφής κατασκευή της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Παμβώτιδας και αυτό προκύπτει από τα ακόλουθα αδιάσειστα στοιχεία:

Πρώτον, πουθενά δεν αναφέρει τον χρόνο δημοπράτησης του έργου. Λέει τον Μάιο αλλά τίνος έτους , πάντως όχι τον Μάιο του 2007 ούτε και τον Μάιο του 2008.

Δεύτερον, πουθενά ή μάλλον σκόπιμα παραλείπει να αναφέρει ότι ο Δήμος Παμβώτιδας , όχι μόνο συνυπέγραψε την Προγραμματική σύμβαση αλλά υπήρξε και ο εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτού του έργου και Τρίτον,

αναγράφει ότι : « η δημοπράτηση, έγινε τον Μάιο και ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, ξεκινώντας τις προπαρασκευαστικές εργασίες και ότι το πρώτο βήμα γ ί ν ε τ α ι με την εγκατάσταση του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου» , αποσιωπώντας το γεγονός ότι το έργο με την παράδοση της ιστοσελίδας τον Νοέμβριο του 2008 είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε κομμάτια από την από κοινού συνέντευξη του έτους 2005 του Νομάρχη κ. Καχριμάνη, Δημάρχου Ανατολής κ. Εμμανουηλίδη και εμού ως Δημάρχου Παμβώτιδας:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
«Σήμερα γίνεται ένα σοβαρό βήμα για την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής και την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας». Με τη φράση αυτή ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε τη σημασία της προγραμματικής σύμβασης, που υπογράφτηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, τους δήμους Ανατολής και Παμβώτιδας και το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για την κατασκευή δεξαμενών καθίζησης βαρέων μετάλλων και την ενοποίηση της παραλίμνιας περιοχής. Ο Νομάρχης εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε, από την πρώτη σύσκεψη που είχε γίνει για το λόγο αυτό στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τους παρόντες δημάρχους κ.κ. Ιωάννη Εμμανουηλίδη (Ανατολής) και Γεώργιο Κρανά (Παμβώτιδας) καθώς και το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, τονίζοντας ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενοποιηθεί ο χώρος από το «Παραλίμνιο» μέχρι την Καστρίτσα, να αναπλαστεί και ταυτόχρονα να προστατεύεται από τη ρίψη σκουπιδιών, μπαζών
Ο Δήμαρχος Παμβώτιδας κ. Γεώργιος Κρανάς χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία, επειδή θα εξυπηρετήσει τον πρωτογενή τομέα και όσων ασχολούνται σ΄ αυτόν, θα συμβάλει πολύ στην ανάδειξη της περιοχής και την προστασία της και ικανοποιεί πόθους πολλών χρόνων των δημοτών των παραλίμνιων διαμερισμάτων. «Ο Δήμος Παμβώτιδας, κατέληξε ο Δήμαρχος, όχι μόνο θα βρίσκεται δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά και θα συνεχίζει να πρωτοστατεί».
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Παμβώτιδας είχε υποβάλλει Τεχνικό Δελτίο στην αρχική πρόσκληση της Γ.Γ.Π.Η. και στη συνέχεια ύστερα από την αποδοχή της πρότασης μας και των άλλων Δήμων Ανατολής και Ιωαννίνων καταλήξαμε σε προγραμματική σύμβαση με την ΝΑΙ, η συμβολή της οποίας στην υλοποίηση του έργου ήταν σημαντική και η προσπάθεια του κ. Καχριμάνη ομολογουμένως επαινετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου