Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημ. Αρχή Παμβώτιδος : Ανήγειρε ¨μνημείο¨ που δεν αρμόζει στους ήρωες της Ελευθερίας

Η Δημοτική Αρχή, στο άγχος της να μην καταθέσει για τρίτη κατά σειρά χρονιά, στην γιορτή της 25ης Μαρτίου στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων λόγω της μη κατασκευής ακόμη του Ηρώου στην κεντρική πλατεία του Κατσικά, εσπευσμένα και αυθαίρετα , χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διατυπώσεις, προχώρησε με εντολή του Δημάρχου στην κατασκευή ενός Ηρώου που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και ασέβειας στους ήρωες της Ελευθερίας.

Σε ερώτησή μας, στη συνεδρίαση της Τρίτης ( παραμονή της 25ης Μαρτίου, αν η κατασκευή του μνημείου αφορά το έργο ¨Κατασκευή ηρώου πλατείας Κατσικά¨ του τεχνικού προγράμματος, ο Δήμαρχος μας απάντησε: « όχι , γιατί έγινε από πιστώσεις προμηθειών με εργασία δωρεάν!».

Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι παρά την προηγηθείσα ενημέρωση , όχι μόνο δεν απάντησε στα ερωτήματά μας : « ποια πίστωση του προϋπολογισμού βάρυνε , ποια ήταν η απόφαση της Δημ. Επιτροπής , ποια μελέτη συντάχθηκε , ποια η γνωμοδότηση της νομοθετημένης επιτροπής μνημείων» , αλλά προχώρησε και σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που αποκαλύπτουν συμπεριφορές και αντιλήψεις Λουδοβίκου : "Το κράτος(ο Δήμος) είμαι εγώ" .

Στον κατήφορο που πήρε δε θα τον ακολουθήσουμε και τον συγχωρούμε για συγγνωστούς λόγους , όμως για τα ανοιχτά θέματα της νομιμότητας και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος οφείλει να δώσει δημόσια εξηγήσεις στα εξής ερωτήματα:

« Γίνεται τεχνικό έργο από προμήθειες ; Γίνεται Ηρώο χωρίς μελέτη και χωρίς γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής μνημείων;» Αν ναι , τότε σίγουρα δε θα προκύψει μνημείο που να συνάδει με τον οφειλόμενο σεβασμό απέναντι στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας , απέναντι στην αρχιτεκτονική και το εύρος της πλατείας , απέναντι στο προϋπάρχον λιτό και σεβαστό Ηρώο, αλλά θα μας προκύψει ένα χλιδάτο μνήμα μεγέθους, όσο και τα δωράκια στα γαριδάκια, που για διαφημιστικούς λόγους κρύβουν οι βιομηχανίες!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μνημείο αυτό δε θα «κοσμεί» στο διηνεκές τη κεντρική πλατεία , την οποία η Δημ. Αρχή παρέλαβε και ολοκλήρωσε το 2007, αφού η νέα δημ. αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2010 σίγουρα θα αποκαταστήσει την ιστορία και τη μνήμη των ηρώων , αποκαθηλώνοντας το πρώτο της μετά από 2,5 χρόνια έργο της παρούσας ανίκανης και ανιστόρητης δημ. αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου